Bu Blogda Ara

7 Aralık 2014 Pazar

ISIRGAN OTLU BÖREK






Isırgan Otlu Böreğin Malzeme Listesi;



1- 3 adet pırasa (soğan yerine)
2- 1 demet Isırgan Otu
3- 250-300 gr. kaşar loru
4- Yarım Demet Maydanoz
5- 5 adet yufka
6- 2 yumurta
7- Bir su bardağı süt
8- yarım su bardağı yoğurt 
9- Bir çay bardağı zeytin yağı
10- Tuz



Isırgan Otlu Böreğin Yapılışı;


İlk önce böreğimizin iç malzemesini hazırlayarak işe başlıyoruz. Bunun için
temizlediğimiz ısırgan otlarını ve maydanozu ince ince kıyarak işe başlıyoruz...
Ayıklayıp yıkadığımız pırasaları da ince ince kıyıyoruz...
Tüm malzememiz çiğden konacağı için özellikle pırasaları çok ince doğruyoruz...

Diğer tarafta yumurta, süt, yoğurt, tuz ve sıvı yağı çırparak 
sosumuzu hazırlıyoruz.

Yağladığımız fırın tepsisinin en altına bir yufkayı bütün olarak seriyoruz.
İki yufka daha böreğin altına koyuyoruz. Ancak bu yufkaları koyarken parçalara
bölerek seriyoruz ve her kata sosdan bol miktarda döküyoruz. 

Araya doğradımız tüm malzemeleri yayıyoruz ve onun üstüne de kaşar 
lorunu seriyoruz. 

Yufkanın geri kalan iki adedini de harcın üstüne aralarına sos sürerek 
kapatıyoruz. En üste de kalan sosumuzu bir fırça yardımıyla sürerek 
dağıtıyoruz. 170 dereceli fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.

Böreğimiz ilk fırından çıktığında kabarmış olacaktır. Ancak yavaş yavaş
sönmeye başlar. 

Ilınmaya başlayınca parçalara bölerek servis yaparız. Zeytinyağlı olduğu
için soğuk olarak da tüketebileceğimiz böreğimiz lezzetinden hiç bir şey
kaybetmeyecektir.

Isırgan otu, en başta gelen kan temizleyici ve aynı zamanda kan yaptırıcı bir 
bitkidir... Böylece, pankreas üzerinde de çok olumlu etkileri olduğu için, 
ısırgan otu çayı ile kandaki şeker düzeyi düşürülebilir.

Böreğimizi dilerseniz ısırgan otu çayıyla,  isterseniz ayranla servis
yaparak hem lezzetine lezzet, hem de sağlığa sağlık katmış olacaksınız...

Afiyet Olsun... 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder