Bu Blogda Ara

25 Aralık 2014 Perşembe

KARAMELLİ KEMALPAŞA TATLISI








Karamelli Kemalpaşa Tatlısı'nın Malzeme Listesi;


1- 1 paket Kemal Paşa Tatlısı
2- 2,5 su bardağı toz şeker
3- 2,5 su bardağı su


Muhallebisi için;


4- 3 su bardağı süt
5- 3 yemek kaşığı irmik
6- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
7- 1 yemek kaşığı tereyağı


Üzerini süslemek için;

8- 3 yemek kaşığı toz şeker (karamelize edilecek)



Karemelli Kemalpaşa Tatlısı'nın Yapılışı;


Yarım su bardağı toz şekeri tencereye koyup yakın, sonra üzerine 2,5 bardak 
sıcak suyu ve 2 bardak toz şekeri ilave ederek kaynatın önce şeker katılaşacak 
daha sonra da kaynadıkça eriyecektir. Hazırladığınız bu şerbetin içine
Kemalpaşa tatlılarını atarak tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın
arada tatlıları hafifçe alt üst ederek karıştırın her tarafına şerbetin
iyice geçmesini sağlayın...

Pişen tatlıları soğumaya bırakın, soğuyan tatlıları cam bir tepsinin içine
sıra ile dizin.

Diğer tarafta süt, irmik ve mısır nişastası ile muhallebisini pişirin (özellikle
muhallebiye şeker koymuyoruz kaymak tadı olsun diye) piştikten sonra içine
tereyağını koyup mikserde iyice çırpın daha sıcakken Kemal Paşa Tatlılarının
üzerine dökün. 

Bir cezvenin içinde 3 kaşık şekeri yakın içine iki yemek kaşığı su ilave
ederek kıvam almasını sağlayın... Yine önce katılaşacak ve sonra yine 
eriyerek sulanacaktır... Karamel soğuyunca... Tepside soğumuş olan
tatlımızın üzerine gezdiriyoruz... Dolapta en az iki-üç saat bekletiyoruz...

Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Arzuya göre üzerini ceviz veya 
meyva taneleri ile de süsleyebilirsiniz

Evde tatlı olmadığı zamanlarda hemen yapabileceğimiz kolay, kolay olduğu
kadar da lezzetli bir tatlı olduğu için mutfağa yeni girenlerin bile çabucak
yapabilecekleri bir tatlıdır...


Afiyetle... :) )))







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder