Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısı Malzeme Listesi;
1- 2 Kg. Temizlenmiş Adapazarı Kabağı
2- 2 Kg. Toz Şeker
3- 1/4 limon suyu
4- Nalburdan Alınmış 1 Kg. Toz Kireç
5- 5 Litre Su
6- Üzerini Süslemek İçin Ceviz Parçacıkları
Kirece Yatırılmış Kabak Tatlısının Yapılışı;
Kireci büyük bir tencereye döktükten sonra üzerine suyu ilave
ediyoruz ve bir gece bu şekilde bekletiyoruz...
Bekleyen kirecin suyunu sabahleyin başka bir tencereye boşaltıyoruz...
Kireç içine gitmesin diye yavaş bir şekilde süzüyoruz...
Ayıkladığımız kabakları istediğimiz şekilde şekillendiriyoruz
ve bu suyun içerisinde 2-3 saat kadar bekletiyoruz...
Ne kadar çok kireç kaymağında bekletirsek kabaklar o kadar
çıtır çıtır oluyor...
Kireç kaymağı dediğimiz bu sudan çıkarttığımız kabakları çok
iyi bir şekilde yıkayarak duruluyoruz...
Suyu süzülsün diye kevgirde bekletiyoruz...
Daha sonra kabakları bir tencereye alıyoruz üzerine şekeri
ilave ediyoruz ve bir çay bardağı kadar su ilave ederek ağır
ateşte yavaşca kaynatıyoruz...
Bu şekilde kaynamaya devam eden kabakların üzerindeki şeker
köpüğünü alıyoruz...
İnmesine yakın limon suyunu ilave ediyoruz ve altını kapattıktan
sonra kavanozlara doldurarak daha sonra da tüketebilmek amacı
ile konserve yapıyoruz...
Anında da tüketebiliriz, ceviz parçaları ile servis yapıyoruz...
Daha ufak doğrarsanız, Kürdan batırarak Türk Kahvesinin yanında
ikram olarak verebilirsiniz...
Aynı zamanda reçel olarak da tüketebilirsiniz...
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder