Bu Blogda Ara

8 Ağustos 2014 Cuma

BABAANNEMİN PATLICAN ŞIHILMAHŞİ'Sİ











Babaannemin Patlıcan Şıhılmahşi'sinin Malzeme Listesi;


1- 10-12 adet küçük patlıcan (Karnıyarıklık)
2- 300 gr. koyun kıyması orta yağlı
3- 1 adet orta boy soğan
4- 1 çay kaşığı karabiber
5- 1 çay kaşığı tarçın
6- Tuz
7- 1 kg. yumuşak domates



Babaannemin Patlıcan Şıhılmahşi'sinin Yapılışı;


Patlıcanların üzerini tamamen soyup, üç yerinden boylamasına uç kısımları birleşik
kalacak şekilde bölüyoruz. Tuzlu suda kara suyu çıkacak şekilde bekletiyoruz...

Bu arada iç malzemesini hazırlıyoruz, bunun için soğanı rendeliyoruz, baharatları
ilave ediyoruz ve kıymayı köfte haline gelecek şekilde yoğuruyoruz...


Patlıcanları iyice sıkarak tuzlu sudan çıkartıyoruz, üç yerden boylamasına bölünmüş
olan patlıcanların içine kıyma malzemesini dolduruyoruz ve tencereye diziyoruz...

Domatesleri rendeliyoruz ve tencereye dizdiğimiz patlıcanların üzerini kapatacak
şekilde su koymadan, sadece domatesin suyunda pişiriyoruz...

Kıyma yağlı olduğu için yağ ilave etmiyoruz, ancak arzuya göre yağ ilave 
edebilirsiniz...

Yarım saat gibi bir süre içerisinde pişen yemeğimizi sıcak olarak servis yapıyoruz.

Yaz günleri için hafif bir kıymalı patlıcan yemeği olarak tavsiye edebileceğim
Babaannemin mutfağından lezzetli bir yöre yemeğidir...

Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder