Bu Blogda Ara

9 Ağustos 2014 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE BÖRÜLCE YEMEĞİ








Zeytinyağlı  Taze Börülce Yemeği'nin Malzeme listesi;


1- 1 kg taze Börülce
2- 1 adet orta büyüklükte kuru soğan
3- 9-10 diş sarımsak
4- 4-5 adet sulu yumuşak domates
5- Sızma Zeytinyağı (yeterince arzuya göre)
6- 3-4 adet kesme şeker
7- Tuz (mümkünse kaya tuzu)


Zeytinyağlı Taze Börülce Yemeği'nin Yapılışı;


Börülceleri iki başlarından kopararak kenarlarındaki kılçık kısımlarını
çok iyi bir şekilde çıkartıyoruz. Kenarındaki kılçıkların kalması yemeğimizin
lezzetini ve görüntüsünü bozacağından çok dikkatli bir şekilde ayıklıyoruz...
Ortadan ikiye, gerekirse üçe bölüyoruz...

Ayıkladığımız Börülcelerimizi çok az suda haşlıyor ve hemen soğuk sudan
geçiriyoruz...

Yemeği pişireceğimiz tencereye börülceleri alıyoruz, Soğanı rendeliyoruz ve
börülcelerle birlikte, tuzunu da katarak harmanlıyoruz...

En üste kabuklarını soyduğumuz yumuşak domatesleri minik küpler halinde 
doğruyoruz... Sarımsakları ikiye bölüyoruz en üste diziyoruz...
Şekerini ve arzu edilen miktarda zeytinyağını ilave ediyoruz...
Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz...

Suyunu çekip, yağına kalınca altını söndürüyoruz...
Ve soğuduktan sonra servis yapıyoruz...

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder