Çikolata Soslu Mozayik Pasta'nın Malzeme Listesi;
1- 1 su bardağı süt
2- 1 bardak su
3- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
4- 10 yemek kaşığı toz şeker
5- 3 yemek kaşığı (tepeleme) kakao
6- 3 yemek kaşığı tereyağı (veya margarin)
7- 1 paket Petibör pisküvi
8- 1 paket (onlu) Halley pisküvi
9- Arzuya göre 2 yemek kaşığı pudra şekeri
10- Portakal kabuğu rendesi veya portakal reçeli
11- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Üzerini Süslemek İçin;
12- Krem Şanti
13- Pasta Süslemesi
Çikolata Soslu Müzayik Pasta'nın Yapılışı;
İlk önce çikolata sosu hazırlayarak işe başlıyoruz... Bunun için bir tencereye
koyacağımız mısır nişastası, toz şeker, kakao, su ve sütü karıştırarak muhallebi
kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz... Sürekli karıştırarak dibini tutmasını ve
topaklanmasını önlüyoruz... Sosun altını kapatacağımız zaman tereyağını ilave
edip sürekli karıştırarak eriyerek sosa karışmasını sağlıyoruz...
Diğer tarafta derince bir kabın içinde bir paket petibör pisküvi ile Halley
Pisküvi'yi irice olarak kırarak ufaltıyoruz... Hazırladığımız çikolata sostan
içine katarak yavaş yavaş yoğurmaya devam ediyoruz... bu arada içine daha tatlı
olsun diyorsak pudra şekeri, portakal reçeli veya portakal kabuğu, hindistan cevizi
koyarak kıvam alıncaya kadar kakaolu sos ilave ederek yoğuruyoruz...
Pastamızı şekillendireceğimiz kabımızın içine streç film döşüyoruz ve içine
hazırladığımız karışımı dökerek üstünü kapatıp dolapta donmaya bırakıyoruz...
Servis yapacağımız zaman ters çevirerek servis tabağına çıkarttığımız pastamızın
üzerine kalan çikolata sosu döküyoruz...
Üzerini krem şanti ve pasta süsleri ile süsleyerek servis yapıyoruz...
Çikolata tadını ve sevenler ve mozayik pastadan vazgeçemeyenler için...
Afiyetle tüketmeniz dileğiyle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder