Havuç Tarator'un Malzeme Listesi;
1- 5 adet orta boy havuç
2- 1 çay bardağı zeytin yağı
3- 1 su bardağı süzme (torba) yoğurt
4- 2-3 Diş sarımsak
5- 1 Tatlı kaşığı nane kurusu
6- 1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
7- Tuz
8- Üzerini süslemek için Maydanoz yaprakları
Havuç Tarator'un Yapılışı;
Havuçların üzerine temizledikten sonra rendeliyoruz. Yada daha kolay olsun
diyorsanız havuçları mutfak robotundan geçiriyoruz... Ancak bunu yaparken
havuçların çok ezilmesine fırsat vermeyin rendelenmiş gibi diş diş kalmasına
özen gösterin...
Rendelenen havuçları bir tavanın içinde zeytinyağı ile kavuyoruz ancak çok da
ezilip fazlaca pişmesine fırsat vermiyoruz... Kavurduğumuz havuçları soğumaya
bırakıyoruz...
Bu arada rendelediğimiz sarımsaklarla yoğurdu birbirine karıştırıyoruz ancak fazla
sulandırmayın havucu içine katın iyice karışmasını sağlayın ve servis tabağına
alın... Üzerine nane ve Kırmızı pul biber ekin, isterseniz içine de katabilirsiniz.
Üzerini Maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve taratorunuz sunuma hazırdır...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder