Bu Blogda Ara

21 Nisan 2014 Pazartesi

DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI






Deniz Börülcesi Salatası'nın Malzeme Listesi;


1- Yarım Kilo Deniz Börülcesi
2- 1 adet limon
3- 3-4 diş sarımsak
5- Yeterince Zeytinyağı




Deniz Börülcesi Salatası'nın Yapılışı;


Deniz börülcesini çok iyi yıkıyoruz, kök kısımlarında çamur var ise iyice gitmesini
sağlıyoruz ve köklü olarak tencereye koyuyoruz... Asla kök kısımlarını kesmiyoruz...
Üzerini örtecek kadar su koyup börülceleri haşlıyoruz... Tahminen 15 dakika  haşlamak 
yeterli oluyor üzerinde oluşan köpüklü suyu hemen döküyoruz ve yeniden tencereye
soğuk su doldurarak börülcelerin dirilmesini sağlıyoruz...

Sonra haşlanan börülceleri kök kısımlarından tutarak kendimize doğru çektiğimizde 
içinden kılçık çıktığını görüyoruz... Eğer bu kök kısımlarını keserek haşlarsanız 
temizlemesi çok zor olur... Köklü olarak haşlamak size ayıklamakta kolaylık sağlayacaktır..

Bir tabağa aldığımız deniz börülcelerinin üzerine ayrı bir kasede sosunu hazırlıyoruz...

Sosu için limon suyu, dövülmüş sarımsak ve halis zeytinyağını karıştırıyoruz ve
börülcelerin üzerine gezdiriyoruz... 

Bu arada bir hatırlatma yapayım... özellikle ilk defa yapıyorsanız kesinlikle tuz
koymayın... neden derseniz kendiliğinden tuzlu bir bitki olan deniz börülcesine eğer
tuz koyarsanız yemekte zorlanırsınız...

Hem çok güzel bir salata, hem de bir meze çeşidi olarak sunabilirsiniz...

İsteyen sirke de kullanabilir ama limonun daha çok yakıştığını söyleyebilirim...

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder