Acılı Ezme'nin Malzeme Listesi;
1- Yarım kilo domates
2- 1 adet havuç
3- 1 demet maydanoz
4- 2 adet kuru soğan
5- yarım demet taze soğan
6- 2 adet kapri biber
7- 4 adet çarliston biber
8- 7-8 adet acı biber
9- 2 yemek kaşığı biber salçası
10- 1 yemek kaşığı isot
11- 1 limon
12- Yarım su bardağı zeytinyağı
13- 3-4 kaşık nar ekşisi
arzuya göre;
14- 1 adet salatalık
15- 1 demet roka
Acılı Ezme'nin Yapılışı;
Acılı ezme yapmanın en kolay yolu mutfak robotundan geçer... Eskiden her biri
elde ince ince kıyılır, bazıları rende yapılırdı.. sonra elle oğulur ve
yumuşaması sağlanırdı... Ancak mutfak robotu bunun için en büyük kolaylık
hem de restoranlarda minik minik tabaklarda gelenlerin aynısı hem de bol kaşık...
Mutfak robotuna ilk önce havucu ve çekirdekleri çıkartılmış biberleri atıyoruz,
biraz döndürdükten sonra soğanları dörde bölüp içine atıyoruz. Her malzemeden
sonra biraz robotu döndürüp sonra diğer malzemeleri koyarak hepsi bir araya
gelip kıvam alana kadar robotta çekmeye devam ediyoruz...
Restorantlarda artan salataları ziyan etmezler ve büyük robotlarda çekerek
acılı ezme haline getirerek tekrardan satışa sunarlar... Bu da maliyeti düşürdüğü
için daha siz sipariş vermeden hemen önünüze acılı ezme ve bir kaç meze hemen
geliverir...
Bunun amacı acı ile sizi acıktırıp daha fazla sipariş vermenizi sağlamaktır...
Onun için evde yapacağınız acılı ezme hem restorantlardakini aratmayacak, hem
de lezzeti ondan daha güzel olacaktır...
Şimdiden ellerinize sağlık...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder