Kokostar Kek'in Malzeme Listesi;
1- 4 adet yumurta (birinin akı ayrılacak)
2- Yarım su bardağı süt
3- Yarım Su bardağı sıvı yağ
4- 2 yemek kaşığı kakao
5- 1 paket vanilya
6- 1 paket Kabartma tozu
7- 1 Su bardağı Un
İç Malzemesi için;
8- 1 su bardağı hindistan cevizi tozu
9- Yarım su bardağı pudra şekeri
10- Bir yumurta akı
Kokostar Kek'in yapılışı;
İlk önce kekimizin içine koyacağımız kokostar diye adlandırdığımız hindistan cevizi
tozundan elde edeceğimiz iç malzemesini hazırlayarak işe başlıyoruz...
Yumurtalardan birinin akını ayırıyoruz ve hindistan cevizi tozu ve pudra şekeri
ile yoğurarak ceviz büyüklüğünde toplar elde ediyoruz...
Diğer tarafta kek malzemesini bir karıştırıcı yardımı ile çok iyi karıştırıyoruz ve
yağladığımız fırın kabımıza kek malzemesinin yarısını döküyoruz... Daha sonra
hazırladığımız kokostar toplarını kek kalıbına yerleştiriyoruz ve üzerine kek
malzemesinin geri kalan kısmını döküyoruz...
Orta ısılı fırında pişirdiğimiz kekimizi fırından çıkarttıktan sonra soğumaya
bırakıyoruz ve kek kalıbından soğuduktan sonra çıkartıyoruz...
Ancak fazla derin kek kalıbı kullanmamakta fayda var... Kare veya yuvarlak Borcamda
yapmak şekil açısından kesildiğinde daha güzel görüntü veriyor... Ancak kek kalıbında
kokostar malzemesi kalıbın aşağısına doğru çöküyor..
Lezzet olarak on numara diye sınıflandıracağım bir kek tarifi... Değişik lezzetler
arayanlar ve hindistan cevizinin kokusuna doyamayanlar için güzel bir tarif...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder