Bezelyeli Enginar'ın Malzeme Listesi;
1- 8 adet soyulmuş temizlenmiş enginar
2- 1 adet orta boy soğan
3- 2 adet ince havuç
4- 2 adet patates
5- 1 su bardağı taze bezelye
6- 3-4 adet taze soğan
7- 4 adet kesme şeker
8- Yeterince zeytinyağı
9- Tuz
10- Üzerine yarım demet dereotu
Bezelyeli Enginar'ın Yapılışı;
Soğanları ufak ufak doğruyoruz, tavada zeytinyağı ile hafifçe kavuruyoruz.
Havuçları yemeklik doğrayıp soğanla birlikte kavurmaya devam ediyoruz.
Kavrulan soğan ve havuçların içine bezelye ve ufak ufak doğradığımız patatesleri
de atıp birlikte kavurma işlemine devam ediyoruz. Ufak ufak doğradığımız taze
soğanları, bir çay bardağı su ilave edip tuzunu ve şekeri atıp kaynamaya başladığı
anda altını kapatıyoruz.
Diğer tarafta temizlenmiş Enginarları yayvan bir tencereye diziyoruz.
Üzerine hazırladığımız harcı yayıyoruz, mümkün olduğu kadar enginarların
çanak kısımlarının içini doldurmaya gayret ediyoruz.
Yemeğin suyunu enginarların yarısına gelecek şekilde ayarlayıp, kısık ateşte
yavaş bir şekilde yemeği pişiriyoruz.
Piştikten sonra üzerine ince ince kıyılmış dereotu serpiyoruz...
Soğuduktan sonra servis tabağına aldığımız enginarlarımız yemeye hazırdır...
Afiyet olsun...
Çok faydalı bir bitki olan enginarı eğer kendiniz ayıklamayı biliyorsanız
yeşil yapraklarını kaynatıp her gün bir bardak içtiğiniz takdirde karaciğeri
temizleme özelliği olduğunu belirtmek isterim. Yine enginarın püsküllü
kısımlarını kaynatır suyu ile saçlarınızı yıkarsanız saç dökülmesini
durdurduğu bilinen en önemli özelliklerinden biridir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder