Bu Blogda Ara

17 Mayıs 2014 Cumartesi

CEVİZLİ REVANİ







Cevizli Revani'nin Malzeme Listesi;




1- 5 Çay bardağı un
2- 4 Yumurta
3- 2 Çay bardağı yoğurt
4- 1,5 Çay bardağı irmik
5- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
6- 2 Çay bardağı şeker
7- 1 Su bardağı iri çekilmiş ceviz
8- 2 paket kabartma tozu
9- 2 paket vanilya
10- Süslemek için Hindistan Cevizi



Şerbeti İçin;


11- 3,5 su bardağı şeker
12- 3,5 su bardağı su
13- 1/4 Limon Suyu



14- Üzerine Arzuya göre Dondurma



Cevizli Revani'nin Yapılışı;


İlk önce şerbetini kaynatarak soğumaya bırakıyoruz... 

Diğer tarafta tüm malzemeleri kek çırpar gibi sırasıyla birbirine katarak
çırpmaya devam ediyoruz en son cevizini ilave edip karıştırdıktan sonra 
yağladığımız fırın tepsisine hazırladığımız malzemeyi döküp, 170 derecede
ısıtılmış fırında pişiriyoruz... 

Fırından çıkarttığımız tatlımızı dilimliyoruz ve henüz çok sıcakken üzerine
soğuk şerbeti döküyoruz...

Şerbeti çekmesi için bekletiyoruz... Eğer geceden yaparsanız sabaha kıvamını
bulmuş oluyor... 

Daha sonra üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapıyoruz...

Arzuya göre üzerine dondurma koyarak da servis yapıldığında lezzetini 
daha da arttırarak daha fresh ve yazlık bir hamur tatlısına dönüşüyor...

Ağız tadıyla tüketmeniz dileğiyle, 

Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder