Bu Blogda Ara

19 Mayıs 2014 Pazartesi

İSTANBUL MENEMEN'İ (SOĞANSIZ)







İstanbul Menemeni'nin Malzeme listesi;


1- Yarım kilo değişik yeşil biber karışık
(Çarliston biler, köylü biberi, yeşil acı biber, kıl biber)
2- Yarım kilo domates 
3- 6 adet Yumurta (tercihan köy yumurtası)
4- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
5- tuz ve karabiber
6- üzerine maydanoz
7- servis için yanına beyaz peynir



İstanbul Menemeni'nin Yapılışı;


Çekirdeklerini çıkarttığımız tüm biberleri ince ince doğruyoruz ve 
tavaya koyduğumuz yağın içinde biberler iyice yumuşayıp kızarmaya başlayana
kadar kavuruyoruz...

Bu arada domateslerin kabuklarını soyuyoruz ve çok ufak bir şekilde
doğruyoruz... Asla rende yapmıyoruz...

Biberlerin içine katıp birlikte domatesler iyice pişene kadar birlikte
kavurmaya devam ediyoruz... tuzunu ilave ediyoruz, bu arada domatesler önce 
su salacak ve sonra suyunu çekecektir...

Tam suyunu çekmeye başladığı anda yumurtaları içine kırıyoruz...

İlk önce biraz beyazlarının pişmesini bekliyoruz... Beyazlarının iyice pişmesine
yakın sarılarını dağıtıp karıştırarak pişiriyoruz...

Arzuya göre yumurtaların sarılarını dağıtmayabilirsiniz...

Pişen menemenin üzerine maydanoz ilave ediyoruz üzerine karabiber ekiyoruz ve
yanında beyaz peynir ile servis yapıyoruz...

Menemenin içine Anadolu'da genellikle soğan katılır... Benim baba tarafım
Güneydoğu'lu olduğu için onlar hep soğanlı yaparlardı... Ancak anne tarafım
İstanbul'lu olduğu için genellikle evimizde hep size verdiğim tarif üzere
Menemen hazırlanırdı...

Hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi ve evde yemek olmayınca bir kurtarıcı
olan Menemen'i sağlıkla tüketiniz...

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder