İç Bakla Yemeği'nin Malzeme Listesi;
1- 1 kg. kabuklu bakla (ya da yarım kilo iç bakla)
2- 1 ufak soğan
3- 2 adet kesme şeker
4- Tuz
5- Yeterince Zeytinyağı
6- Yarım demet dereotu
İç Bakla Yemeği'nin Yapılışı;
Kabuklu baklaları ayıklarken yanlarından çizerek ayıklama yöndemini tercih
ediyoruz... Böylelikle hem baklanın dış kabuğunu ayıklamış, hem de içindeki
baklaları boylamasına kesmiş oluyoruz...
Eğer baklaları ayıklanmış alırsanız boylamasına kesmeniz gerekmektedir...
Bunu yapmaktaki nedenimiz baklanın iç kabuğunun pişmeyi geciktireceğinden
baklanın daha kolay pişmesini sağlayacak ve yerken iç kabuğunu çıkartmak
isteyenler için kolaylık sağlayacaktır...
Soğanı ince ince yemeklik doğruyoruz, baklaları ve tuzunu katıyoruz. Şekeri
ilave ediyoruz. Arzuya göre zeytinyağı ilave ediyoruz ve baklaların üzerini
örtecek kadar su ilave ettikten sonra tüm malzemeleri çiğ olarak kavurmadan
ocağın üzerine koyup, pişmeye bırakıyoruz...
Arada suyunu kontrol ediyoruz, iyice piştiğinden emin olduktan sonra altını
kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Üzerine bol dereotu doğrayarak ilave ediyoruz ve
İç bakla yemeğimiz servise hazırdır...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder