Bu Blogda Ara

19 Mayıs 2014 Pazartesi

KAKAOLU PANKEK






Kakaolu Pankek'in Malzeme listesi;

1- 2 yumurta
2- 2 yemek kaşığı toz şeker
3- 1,5 su bardağı elenmiş un
4- 1 paket kabartma tozu
5- 1 paket vanilya
6- 1 su bardağı Süt + 2 yemek kaşığı süt
7- 1,5 yemek kaşığı kakao
8- Sıvı yağ 

Üzerine;

9- Labne peyniri
10- Çilek Reçeli
11- Bal
12- Fındık, fıstık, ceviz

Kakaolu Pankek'in Yapılışı;

Tüm malzemeleri derin bir çırpma kabının içinde karıştırıp, iyice çırpıyoruz.
İçinde hiç pütürük kalmamasına özellikle dikkat ediyoruz...

Bu arada krep tavasını fırça ile yağlıyoruz ve bir kaşık yardımıyla
tavaya kaşık kaşık hamurumuzdan dökerek pişirmeye başlıyoruz...

Ancak ısıyı çok iyi ayarlamamız gerekiyor ne çok hızlı ne de yavaş
ateşte pişirmiyoruz...

Döktüğümüz hamurumuz göz göz olunca öbür tarafını çeviriyoruz ve diğer
tarafını pişirirken aynı özeni gösteriyoruz...

Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz ve ilk etapta kağıt
havlunun içine aldığımız pankeklerimizi teker teker servis tabağına
alırken üzerlerine ilk önce Labne Peyniri sürüyoruz daha sonra da arzuya
göre çilek reçeli veya bal ile servis yapıyoruz...

İsterseniz hamurumuz kakaolu olduğu için çikolata sos ve çeşitli fındık, 
fıstık ile de süsleyerek servis yapabilirsiniz...

Bizim hafta sonları ve tatil sabahlarımızın vazgeçilmezlerinden olup, 
genellikle çocukların çok sevdiği bir kahvaltı türüdür...

Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder