Havuçlu-Kabaklı Tarator'un Malzeme Listesi;
1- 3 adet kabak
2- 3 adet orta boy havuç
3- 3 kaşık sıvı yağ
4- 3 çorba kaşığı tepeleme galeta unu veya bayat ekmek içi
5- 3 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
6- 3 çorba kaşığı tepeleme mayonez
7- 4-5 diş dövülmüş sarımsak
8- yarım demet dereotu
9- yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
10- Tuz
Üzerini süslemek için;
11- 1 çorba kaşığı mayonez
12- 8-10 Yarım ceviz
13- Biraz Dereotu
Havuçlu-Kabaklı Tarator'un yapılışı;
Kabaklar ve havuçların üzerleri temizlendikten sonra rendelenir ya da
iri iri bırakılacak şekilde rondodan geçirilir. Tavaya sıvı yağ ile birlikte
konularak hafif kavurarak pişirmeye bırakılır... Ağzı kapatılan tavada su
salgılayan havuç ve kabak karışımı suyunu çekecek şekilde ağır ateşte
pişirmeye bırakılır...
Pişen karışımın içine galeta unu ve tuz ilave edilerek karıştırılır ve
soğumaya bırakılır...
Soğuyan karışımın içine mayonez, yoğurt, dövülmüş sarımsak ve ince kıyılmış
dereotu ile iri çekilmiş ceviz ilave edilerek karıştırılır ve servis
tabağına yayılır...
Servis tabağına yaydığımız taratorun üzerine bir kaşık mayonez kaşığın
tersi ile yayılır ve üzerine ceviz ve dereotu ile süsleyerek servis yapılır...
Hem meze, hem de salata olarak servis yapabileceğiniz güzel bir tarif...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder