Bu Blogda Ara

16 Nisan 2014 Çarşamba

TANE MISIRLI PİLAV





Tane Mısırlı Pilav'ın Malzeme Listesi;


1- 2 su bardağı pilavlık pirinç
2- Yarım su bardağı zeytin yağı
3- 1 kutu mısır konservesi
4- Sebzeli Tuzot
5- 1 tatlı kaşığı limon suyu
6- 2 adet kesme şeker
7- 3 su bardağı kaynar su



Tane Mısırlı Pilav'ın Yapılışı;


Pirinci çok iyi yıkayarak nişastasından tamamen arınmasını sağlıyoruz...
Suyunun tamamen süzülmesinden sonra tencereye koyduğumuz zeytinyağı
ile pirincimizi kavuruyoruz... Pirinç saydam bir renk aldıktan sonra
üç bardak kaynar suyu ilave ederek pirinci karıştırıyoruz... 

Tuzot, kesme şeker ve limon suyunu ilave ederek tencerenin ağzını 
kapatıp kaynamasını bekliyoruz... Kaynayan pilavın üzerine mısırları
ilave edip, ağzını kapatıp, altını çok az kısıp, ağır ateşte yavaş
yavaş pişmeye bırakıyoruz...

Piştiğinden emin olduktan sonra tencerenin ağzına bir mutfak havlusu
kapatarak buharını tamamen emdiriyoruz... 

Pilavımızın sıcağı çıkıp, ılınınca servis yapıyoruz...

Soğuk olarak da servis yapılabilen ender pilavlardan biridir...

Her türlü et ve tavuk yemeklerinin yanında gidebilecek, sevilen bir
pilav türü olarak masalarımızda yer almaktadır...

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder