Bu Blogda Ara

10 Nisan 2014 Perşembe

PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI PIRASA







Portakallı Zeytinyağlı Pırasa'nın Malzeme Listesi;


1- 1 Bağ Pırasa
2- 2 adet orta boy havuç
3- 1 adet orta boy soğan
4- Yarım Çay Bardağı pirinç
5- Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
6- 1 adet portakal
7- Yarım limon
8- 2-3 adet kesme şeker
9- Tuz


Portakallı Zeytinyağlı Pırasa'nın Yapılışı;


Bir adet soğanı ve halka halka doğradığımız havuçları zeytinyağında hafif 
pembeleşinceye kadar kavuruyoruz... Temizleyip yıkadığımız pırasaları da
irice doğrayıp içine atıyor kavurma işlemine devam ediyoruz...

Beş dakika hepsini birden tencerede döndürdükten sonra üzerini örtecek kadar
su ilave ediyoruz... Yıkadığımız pirinci üzerine ilave edip, tuzunu ve şekerini
ilave ettiğimiz yemeğimizin ağzını kapatarak pişirmeye devam ediyoruz...

İnmesine yakın bir portakalın suyunu ve yarım limon suyunu ilave ederek 
bir iki taşım daha kaynatıyoruz... Piştiğinden emin olduğumuz yemeğimizin
altını kapatıyoruz... 

Soğuduktan sonra servis tabağına aldığımız pırasa yemeğimizi yanında
portakal ve limon dilimleriyle servis yapıyoruz...


Kereviz, pırasa gibi kış sebzelerini pişirirken limon suyu yerine
portakal suyu ilave etmek yemeklerimize hem hoş bir aroma katmakla birlikte,
damakta vazgeçilmez lezzetler bırakmaktadır...

Şimdiden afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder