Bu Blogda Ara

10 Nisan 2014 Perşembe

ÇİKOLATALI İRMİK HELVASI







Çikolatalı İrmik Helvası'nın Malzeme Listesi;


1- 2 Su bardağı irmik
2- 2 Su bardağı toz şeker
3- 1 su bardağı süt
4- 1 su bardağı su
5- Yarım su bardağı sıvı yağ
6- 125 gr. Tereyağı
7- 2 yemek kaşığı dolma fıstığı
8- Yarım su bardağından biraz fazla damla çikolata


Çikolatalı İrmikHelvası'nın Yapılışı;


Toz şeker, su ve sütü bir kabın içinde karıştırarak işe başlıyoruz... 
İyice karıştırıp şekerini erittiğimiz şerbetimizi hazırlayıp bir kenarda 
bekletiyoruz...

Bu arada bir tencereye sıvı yağı, tereyağını ve fıstıkları birlikte koyup
ocağın üzerinde hafifçe kavurmaya başlarken, tereyağının erimesiyle 
birlikte irmiğimizi de içine atıp hep birlikte kavurmaya devam ediyoruz...


Fıstıkların rengi dönünce irmiğin fazla kararmasını beklemeden hazırladığımız
şerbeti irmiğin üzerine döküyoruz...

İyice karıştırıyoruz... çorba kıvamına gelen irmiklerin şişmesi ve kendini
bulması için kapağını kapattığımız tencerenin altını kısıyoruz ve kendi 
halinde suyunu iyice çekinceye kadar pişiriyoruz... 

Altını kapattığımız helvayı önce bir karıştırıp alt üst ediyoruz... ve sonra
tekrar ağzına temiz bir havlu kapatıp tencereyi dinlenmeye alıyoruz...

İlk o aşırı sıcaklığı gidince içine damla çikolataları atıyoruz...
Helvanın sıcaklığıyla eriyen çikolataları iyice karıştırıyoruz, istersek
bir kalıpla istersek ceviz büyüklüğünde irice toplar yaparak servis
tabağına alıyoruz... 

Arzuya göre üzerine çikolata rendesi yada damla çikolata ilavesiyle
servis yapıyoruz...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder