Bu Blogda Ara

12 Ekim 2014 Pazar

ŞEFTALİ REÇELİ






Şeftali Reçeli'nin Malzeme Listesi;


1- 1 Kg Şeftali
2- 1 Kg Toz Şeker
3- Yarım Limon suyu veya bir çay kaşığı Limon Tuzu

(Ölçüyü bir kilogram üzerinden veriyorum miktarı katlayarak arttırmak mümkün.)


Şeftali Reçeli'nin Yapılışı;

Bu size tarifini vereceğim şeftali reçeli; uzun zaman saklanması mümkün olan yazdan
kışa çok rahatlıkla saklayacağınız lezzetli bir reçel türüdür...

Şeftalilerin kabuklarını soyduktan sonra ufak ufak doğruyoruz, ancak şeftali alırken
özellikle sert olanlarını tercih ediyoruz...

Doğradığımız şeftalilerin üzerine şekerin yarısını döküyoruz ve hiç bekletmeden
ocağa alıp kısık ateşte yavaş bir şekilde kaynamaya başlamasını bekliyoruz.

Kaynamaya başladıktan bir süre sonra altını kapattığımız reçeli soğumaya bırakıyoruz
ve kalan şekerin yarısını ilave edip tekrar kısık ateşte yavaş bir şekilde kaynatıyoruz.
Aynı işlemi tekrar ediyoruz, soğuyan reçelimize son şekeri ilave edip tekrar kaynatıyoruz
ve inmesine yakın limon suyu veya limon tuzu ilave ediyoruz...

Bu şekilde kaynatılan reçeller uzun süre dayanırlar ve uzun süre beklemiş olmalarına
rağmen şekerlenme yapmazlar... Ağzı kapalı bir şekilde 2 veya 3 sene bekletme şansınız
bulunmaktadır...

Eğer şekeri bir kerede koyup kaynatayım derseniz yine de kısık ateşte kaynatmanızda
fayda var... Ancak kısa süre içerisinde tüketmenizi öneririm bekledikçe şekerlenme
ihtimali olacaktır...

Ağzınızın tadı hiç bozulmadan, sağlıkla tüketeceğiniz günler olması dileği ile...

Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder