Taze Barbunya Pilakisi'nin Malzeme listesi;
1- 1 kg. kabuklu taze barbunya
2- 2 adet orta boy havuç
3- 1 adet irice patates
4- 1 adet irice kuru soğan
5- 1 Baş sarımsak
6- 4-5 adet yumuşak sulu domates
7- 2-3 adet kesme şeker
8- Sızma Zeytinyağı (yeterince arzuya göre)
9- Tuz (mümkünse kaya tuzu)
Üzerine;
10- Süslemek için maydanoz
11- Limon Suyu (arzuya göre)
Taze Barbunya Pilakisi'nin Yapılışı;
Kabuklarını ayıkladığımız Barbunyaları hiç bekletmeden kara suyu çıkacak kadar
haşlıyoruz, barbunyalar taze olduğu için fazla haşlamıyoruz...
Süzüp, soğuk sudan geçiriyoruz...
Bu arada soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağında hafif öldürüyoruz, havuçları
ufak ufak doğrayıp soğanların içine katıyoruz ve birlikte kavurmaya devam ediyoruz...
Fazla kavurmadan sırasıyla Barbunyaları ilave ediyoruz, hepsini birlikte karıştırıyoruz.
Üzerine küp küp doğranmış patatesi ilave ediyoruz, kabuğunu soyduğumuz ve küp küp
doğradığımız domatesleri onun üzerine ve en üste sarımsakları ilave
ediyoruz...
Şekerini ve tuzunu koyduktan sonra üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edip
tencerenin ağzını kapatıyoruz... Önce bir kaynatıyoruz, daha sonra altını kısıp
kendi halinde pişmeye bırakıyoruz...
Taze barbunya çabuk pişecektir... Patatesler dağılmadan altını kapatıyoruz ve
soğumaya bırakıyoruz...
Üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapıyoruz...
Afiyet olsun...
Yazdan dondurarak saklayacağımız barbunyaları da aynı yöntem ile pişirebiliriz,
kış aylarında dondurulmuş olarak satın alacağımız gıdaların yerine kendimiz
mevsiminde saklayarak bir çok gıdayı kışın rahatlıkla kullanabiliriz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder