Bu Blogda Ara

9 Haziran 2014 Pazartesi

KÖRİLİ TAVUKLU PİLAV






Körili Tavuklu Pilav'ın Malzeme Listesi;


1- 1 Bütün Piliç
2- 3 Su bardağı pilavlık pirinç
3- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
4- 2 yemek kaşığı dolmalık kuş üzümü
5- 1 orta boy soğan
6- 10 adet tane karabiber
7- 1 çay kaşığı toz karabiber
8- 1 tatlı kaşığı köri
9- 1 çay kaşığı kimyon
10- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
11- 1 yemek kaşığı kekik
12- yeterince sıvı yağ
13- Tuz (yada Tuzot)



Körili Tavuklu Pilav'ın Yapılışı;


Bir bütün pilici yıkadıktan sonra üzerini örtecek kadar su koyduğumuz tencerenin içinde
haşlanmaya bırakıyoruz... Haşlama yapmadan evvel suyuna tane karabiberleri atıyoruz...
ve haşlamaya bırakıyoruz... Bunu yapmaktaki nedenimiz tavuğun haşlanırken çıkartacağı 
kokuyu engellemek için eğer varsa bir adet defne yaprağı da haşlama suyuna atabilirsiniz.

Haşlanan tavuklarımızı biraz soğuduktan sonra çok ufak bir şekilde didikliyoruz... 
fazla iri bırakmamaya özen gösteriyoruz... Didiklenen tavukların üzerine toz karabiber, 
tuz (varsa tuzot) köri, kimyon, pul biber ve kekik ilave ediyoruz... 
Çok az üzerine yağ gezdiriyoruz ve bir tavada döndürerek iyice 
kızarmaya yakın pişmesini sağlıyoruz... Pişen tavuklarımızı bir kenarda bekletiyoruz...

Bu arada pilavın yapımına geçiyoruz... Rendelediğimiz soğanı biraz zeytinyağında
tavada öldürüyoruz... içine dolmalık fıstıkları da atarak birlikte kavuruyoruz... 
Yıkayıp suyunu iyice süzdürdüğümüz pirinçleri de içine katarak birlikte kavurmaya
devam ediyoruz... Kavrulan pirinçlerin üzerine haşladığımız pilicin suyundan üç bardak
ilave ediyoruz, dolmalık üzümlerini ve tuzunu atıp pilavı pişmeye bırakıyoruz... 
Pişen pilavımızın ağzını bir mutfak havlusu ile kapatıp demlemeye bırakıyoruz...

Servis yapmadan önce derin bir kaseye önce hazırladığımız körili baharatlı tavuklarımızı
yerleştiriyoruz... Üzerine pilavı fazla bastırmadan dolduruyoruz.... ve servis yapacağımız
tabağımıza ters çevirerek sunuma hazırlıyoruz...

Diğer tavuklu pilavlardan farklı bir lezzet elde edeceğinizi şimdiden söyleyebilirim...
Çok kişi özellikle çocuklar iç pilavı yerken ciğerini ayıklayarak yerler... bu hem iç
pilav lezzetinde hem de tavuklu bir pilav olması nedeniyle benim çocuklarımın 
"Anne yapacaksan öyle yap" diye istedikleri ve sevdikleri bir pilav çeşididir...

Şimdiden ellerinize sağlık, yiyenlere afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder