Bu Blogda Ara

23 Haziran 2014 Pazartesi

KÖZLENMİŞ YOĞURTLU PATLICAN






Közlenmiş Yoğurtlu Patlıcan'ın Malzeme Listesi;


1- 1 kg.Bostan Patlıcanı (orta boy)
2- (3-4) diş sarımsak
3- 1,5 su bardağı (kadar suyu alınmış koyu) yoğurt
4- Yarım su bardağı Zeytinyağı
5- Kurutulmuş nane
6- Pul biber
7- Tuz



Közlenmiş Yoğurtlu Patlıcan'ın yapılışı;


İşe patlıcanları közlemekle başlıyoruz... Fırınlayabiliriz de ancak aynı
lezzeti vermiyor... onun için mümkünse direkt ateşe temas edecek şekilde 
pişirmekte fayda var... Tabii en güzeli mangal üzerinde közde pişirmek ama
ne yazık ki evlerde o imkanı bulamıyoruz o sebepten Ocağın üzerinde 
pişirmek gerekiyor...

Patlıcanların saplarına yakın olan kısımları aldıktan sonra, üzerine
bıçak yardımı ile birkaç çentik atıyoruz ki pişerken içine iyice geçsin...
Patlıcanların her tarafını eşit şekilde pişirdikten sonra su dolu bir kabın
içinde üzerinin kabuklarını ayıklıyoruz...

Patlıcanları bir kesme tahtasının üzerine alıyoruz ve iyice ufalacak 
şekilde bölüyoruz...

Sonra bir tencereye zeytinyağını koyup kızdırıyoruz ve iyice ufalttığımız 
közlenmiş patlıcanları içine atıp yağda biraz döndürüyoruz ve altını
kapatıp soğumaya bırakıyoruz...

Bu arada yoğurdu sarımsaklayıp soğumuş olan patlıcanların içine yavaş yavaş
ilave ediyoruz... 

Servis tabağına aldıktan sonra üzerini pul biber ve kurutulmuş nane ile süsleyerek
servis yapıyoruz...

Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder