Kuru Meyve Parçacıklı Kurabiye'nin Malzeme Listesi;
1- 1 çay bardağı kurutulmuş meyve şekerlemesi
2- 2 Yumurta (sarısı içine, akı dışına)
3- 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
4- 5 çorba kaşığı pudra şekeri
5- 250 gr. oda sıcaklığında tereyağı
6- 1 paket kabartma tozu
7- 3 bardak un
Kuru Meyve Parçacıklı Kurabiye'nin Yapılışı;
Meyve Kurularını bir tabağın içinde ıslatıyoruz ve yumuşamaya bırakıyoruz...
Bu arada unu genişçe bir kabın içine koyuyoruz... tüm malzemelerini unun ortasına
ilave ediyoruz ve yavaş yavaş tereyağı eriyip hamurumuz kıvama gelene kadar
yoğuruyoruz...
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayıyoruz... ve elimizle ceviz büyüklüğünde
parçalar koparttıktan sonra yuvarladığımız kurabiyelerimizi, yumurta akına
batırarak sırayla tepsiye diziyoruz...
170 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirdikten sonra üzeri hafif kızarmaya
başlayınca çok kızarmadan çıkartıyoruz...
Ağızda dağılan hafif tatlı bir kurabiye olduğundan soğuduktan sonra servis yapmaya
özen gösteriyoruz ki... sıcakken tepsiden alırken elimizde dağılmaması için...
Çay saatlerinin gözdelerinden güzel bir pastane kurabiyesinin ev yapımına
uyarlaması olduğunu söyleyebilirim...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder