Bu Blogda Ara

5 Mart 2014 Çarşamba

ARAP KEK (ISLAK KEK)






Arap Kek'in Malzeme Listesi;


1- 1 Su bardağı Süt
2- 2 Su bardağı toz şeker
3- 1 paket vanilya
4- 3 çorba kaşığı kakao
5- 1 Su bardağı sıvı yağ

6- 3 Yumurta
7- 2 Su bardağı Un 
8- 1 Paket Kabartma Tozu


Süslemek İçin; 

9- Krem Şanti
10- Marmelat
11- Pasta süsü şekerler


Arap Kek'in Yapılışı;


Namı değer Arap Kek esasında bizim bildiğimiz ıslak kek, ama çocukluktan
kalan adıyla "Arap Kek" kendi takdığımız isimlerle andığımız yiyecekler,
ve damak tadımıza kattığımız çocuksu değerler hala burnumuzda tüten 
fırındaki kekin kokusu, annelerimiz kesip de bize paylaştırana kadar
sabredemeyişimiz...

Bu gün de aynı şekilde bir heyecan ve muazzam bir sabırsızlıkla girdim
mutfağa ve çocuksu bir heyecanla karıştırdım kekimi...

Sonuç mu muazzam... 

Evet yapılışına gelince; Süt, şeker, vanilya, kakao ve sıvı yağ bir güzel
karıştırılır... Bundan bir su bardağı ayrılır... kalan karışımın içine
yumurta un ve kabartma tozu eklenir... İyice karıştırıldıktan sonra, 
Yağladığımız fırın kabına dökülür... 

Soğuk olan fırında 175 derece ısıda yaklaşık 30-35 dakika pişirilir...

Fırından çıkarttığımız kekin üzerine ayırdığımız bir bardak sosumuz 
kaşık yardımıyla yavaş yavaş dökülür... Ancak ben keki biraz daha
ıslak sevdiğim için ayırdığım sosun içine yarım su bardağı kadar daha
süt ilave ettim...

Sonra ılıyınca kesilir ve üzeri süslenerek servis yapılır...

Orası sizin yaratıcılığınıza kalmış, ben şanti, kayısı marmelatı ve
pasta şekerlemesi koydum... 

Şimdi çayımla beraber kekimi yerken bir yandan da size tarifimi 
yazıyorum...

Sevgilerimle,





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder