Bu Blogda Ara

17 Mart 2014 Pazartesi

DEREOTLU KABAK DOLMASI




(4-5 kişi için)

Dereotlu Kabak Dolması'nın Malzeme Listesi;

1- 5 adet orta boy Dolmalık Kabak
2- 300 gr. Dana Kaburga Kıyma
3- 1 Türk Kahvesi fincanı pirinç
4- Yarım demet maydanoz
5- Yarım demet dereotu
6- 1 yemek kaşığı domates salçası
7- 1 orta boy soğan
8- Karabiber
9- Tuz
10- 2 adet domates

Üzeri İçin;

11- Bir kase yoğurt
12- 2-3 diş rendelenmiş sarımsak
13- Dereotu


Dereotlu Kabak Dolması'nın Yapılışı;

Üzerini soyduğumuz kabakları ortadan ikiye bölerek, içlerini bir oyacak
yardımı ile çıkartıyoruz. Kabaklarımızı yıkadıktan sonra başaşağı şekilde
kurumaya bırakıyoruz...

Bu arada dolmanın iç harcını hazırlıyoruz... Yıkadığımız pirincin içine
ince ince doğradığımız maydanoz ve dereotunu katıyoruz... Domates salçasını
ilave ediyoruz... Soğanları ufak ufak doğruyoruz... tuzunu karabiberini 
attıktan sonra kıymasını ilave edip, yoğuruyoruz... İçine yarım çay bardağı
kadar su ilave ettiğimiz iç harcımızı bir kaşık yardımı ile kabakların
içine dolduruyoruz... Tencereye yatay bir şekilde dizdiğimiz kabakların 
ağızlarına domatesleri bölerek iç harcı dışarıya taşmasın diyerek kapak
yapıyoruz... Üzerine biraz tuz ve sıcak su ilave ettikten sonra tencereyi
pişmek üzere ocağa oturtuyoruz ve ağzı kapalı bir şekilde pişiriyoruz...
Pişen dolmanın altını kapattığımız zaman tencerenin ağzını açmadan soğumaya
bırakıyoruz...

Yaklaşık yarım saat gibi kısa bir sürede pişen dolmamızın üzerine sarımsaklı
yoğurdumuzu hazırlayıp servis esnasında döküyoruz... Bol dereotu ile 
süsleyerek servis yapıyoruz...

Bahar aylarının en sevilen yiyeceklerinden biri olarak sıkça tüketilen kabak
ve kabaktan yapılan tüm yemekler dereotunun kokusuyla birleşerek inanılmaz
bir bütünlük oluşturmakta...

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder