Bu Blogda Ara

13 Mart 2014 Perşembe

ZERDEÇALLI NOHUTLU PİLAV





Zerdeçallı Nohutlu Pilav Malzeme Listesi;


1- 2 su bardağı pilavlık pirinç
2- 2 su bardağı haşlanmış nohut
3- Yarım çay bardağı sıvı yağ
4- 1 su bardağı et suyu (şayet yoksa bir adet bulyon)
5- 3 bardak su 
6- 1 tatlı kaşığı Zerdeçal
7- 1 tatlı kaşığı Sebzeli tuz ot
8- 1 yemek kaşığı tereyağı
9- Bir kaç damla limon suyu



Zerdeçallı Nohutlu Pilav'ın Yapılışı;


Yıkayıp süzdürdüğümüz pirincimizi sıvı yağ ile kavurarak başlıyoruz
işe... Kavrulan pirincin içine et suyunu ve suyu (sıcak olarak)
ilave ediyoruz... Haşlanmış nohutlarımızı da ilave ediyoruz...

Üzerine tuz ot, zerdeçal, bir kaç damla limon suyu ilave edip
karıştırdıktan sonra ağzını kapatıp, altını kısarak ocağın
üzerinde kendi halinde pişmeye bırakıyoruz...

Pilavın pişmesine yakın tereyağını ufak parçalar halinde pilava
ilave ediyoruz. Altını kapatıyoruz ve üzerine bir mutfak havlusu
kapatarak demlenmeye bırakıyoruz...

Tereyağını en son ilave etmemizin nedeni tereyağının kokusunu
daha iyi almak ve tereyağının kavurma aşamasında yanmasını engellemek
için olmakla birlikte, pilavın içine damlatacağımız bir kaç damla
limon suyu da pilavın daha diri olmasını sağlayacaktır...

Zerdeçal'a gelince antioksidan etkilidir. Tüm gıda ve sağlık 
uzmanlarınca bütün yemeklere ilave edilmesi önerilmektedir. 

Yıllardır birçok yemeğimde kullanırım... Renk vermesinin yanı sıra 
faydalarını öğrendiğimde daha çok kullanmayı istedim... 

Özellikle tencere yemeklerine pişerken bir çay kaşığı atmanın 
hiç bir zararı olmamakla birlikte faydaları da saymakla bitmiyor...

Sağlıklı günlerde tüketmeniz arzusu ile...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder