Çikolata Soslu Kek-Pasta'nın Malzeme Listesi;
Kek İçin;
1- 3 adet yumurta
2- 2 fincan (Türk Kahvesi Fincanı) Un
3- 2 fincan (Türk Kahvesi Fincanı) toz şeker
4- 1 paket kabartma tozu
5- 3 yemek kaşığı Kakao
6- (4-5) yemek kaşığı süt
Pişen Kekin üzerine dökmek için;
7- 2 Su bardağı soğuk süt
Üzerine;
8- 1 paket çikolatalı krem şanti
9- 1 bardak soğuk süt
Üstünün Çikolata Sosu İçin;
10- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
11- 5 yemek kaşığı toz şeker
12- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
13- 2 bardak su
14- 100 gr. tereyağı
Meyveli Kek-Pasta'nın Yapılışı;
Yumurta, toz şeker, un, kabartma tozu, kakao ve sütü çok iyi karıştırarak fırın
tepsisine döküyoruz ve 170 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişiriyoruz...
İçinin piştiğinden emin olduğumuz kekimizi fırından çıkartıyoruz ve kekimizin
üzerine daha sıcakken iki su bardağı soğuk sütü döküyoruz...
Kekimiz pişerken çikolatalı krem şantiyi süt ile karıştırarak hazırlıyor ve
dolapta donmaya bırakıyoruz...
Diğer tarafta tereyağı hariç tüm malzemeyi karıştırarak üstünün çikolata sosunu
pişiriyoruz. İnmesine yakın tereyağını içine katarak çok iyi karıştırıyoruz....
Soğuyan kekimizin üzerine ilk önce çikolatalı krem şantiyi bir spatül yardımı ile
yayıyoruz. Daha sonra üzerine hazırlamış olduğumuz çikolata sosunu döküyoruz...
Soğuması için buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra Çikolatalı Kek-Pastanız hazırdır...
Özellikle çikolata severlerin vazgeçemeyecekleri çok hafif bir kek-pasta...
Şimdiden afiyet olsun...
Ağız tadıyla tüketin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder