Bu Blogda Ara

10 Mart 2014 Pazartesi

RULO PATATES SALATASI





Rulo Patates Salatası Malzeme listesi;


1- 5-6 adet irice patates
2- 3 adet pırasa veya 1 demet taze sarımsak
3- 2 adet orta boy havuç
4- 3-4 yemek kaşığı lor peyniri
5- İnce kıyılmış biraz maydanoz
6- İnce kıyılmış biraz dereotu
7- 4 yemek kaşık zeytinyağı
8- 2 yemek kaşığı mayonez
9- Yarım limon
10- Tuz

Üzerini süslemek için;

11- Kornişon turşu
12- Mayonez
13- Ketçap
14- Kapri biber turşusu
15- Arzuya göre biber turşusu


Rulo Patates Salatası'nın Yapılışı;



Üzerini çok iyi yıkadığımız patateslerimizi kabuklu bir şekilde
haşlayarak işe başlıyoruz...

Haşlanan patateslerimizin kabuklarını soyup, daha sıcakken eziyoruz.

Ezilen patateslerin üzerine tuz, iki kaşık mayonez, iki kaşık 
zeytinyağı ve yarım limon suyu ilave ettikten sonra, patates 
ezicisiyle tekrardan ezerek karıştırmaya devam ediyoruz...

Genişçe bir payreks kabın içine yağlı kağıt seriyoruz ve hazırladığımız
patates püresini bu kabın içine düzgün bir şekilde yayıyoruz...
Hazırladığımız patates püremiz payreks kabın içinde dolapta kendini
bulurken biz de iç harcını hazırlıyoruz...

İnce ince kıydığımız pırasa veya taze sarımsağı iki kaşık zeytin yağı ile
kavurmayla başlıyoruz işe, bu arada iki adet havucumuzu rendeleyip 
kavrulmakta olan yeşilliğimizin içine atıyoruz... Havuçları da biraz
tavada döndürdükten sonra altını söndürüyoruz... Daha sıcakken içine tuz,
lor peyniri ile kıyılmış maydanoz ve kıyılmış dereotu katıyoruz...

Bu karışımı dolapta dinlenmekte olan patates püremizin üzerine yayıyoruz
ve aynı rulo pasta yapar gibi bir ucundan kaldırarak yavaş yavaş döndürerek
rulo hale getiriyoruz...

Yağlı kağıdın içinde kalan rulo patates salatasını tekrar dolaba koyup
servis yapacağımız zamana kadar dinlendiriyoruz... 

Tabağa aldığımız rulo patates salatasının üzerini ketçap, mayonez ve
turşu çeşitleri ile süsleyerek servis yapıyoruz...

Patates salatasının değişik sunumlarından biri olmakla birlikte, özellikle
görsel olarak pastayı hatırlattığı için çok sevilen bir salata olduğundan
yapmaktan zevk duyduğum bir salata çeşididir... 

İçine koyacağınız malzeme çeşidini ve üzerini süsleme malzemelerini kendi zevk 
ve anlayışınız çerçevesinde yaratıcılığınızı kullanarak değerlendirebilirsiniz.

Ancak içine koyacağınız malzemenin her zaman pişmiş olmasında fayda var.
Çünkü; ruloyu çevirirken çiğ olan malzemeler pürede yırtılmalara neden
olup, aradan çıkarak görüntüyü bozuyor...

Özellikle sarı patates bulursanız, sarı patates ile yapılan bu tür görüntüsü 
ile öne çıkan salatalarda işiniz daha kolaylaşıyor... Tabii beyaz patates
ile olan salatalar daha çabuk dağılıyor ve sizi zorluyor...

Emeklerinizin zayi olmadığı, pişirdikleriniz zevk ve huzur içerisinde 
yendiği, ağzınızın tadının bol olduğu güzel sofralarda dostlarla
buluşmanız dilek ve arzusu ile...

Sevgiyle kalın... Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder