Muzlu Rulo Pasta'nın Malzeme Listesi;
Hamuru için;
1- 3 yumurta
2- 6 yemek kaşığı toz şeker
3- 8 yemekkaşığı un
4- 1 paket kabartma tozu
Muzlu Rulo Pasta'nın Kereması için;
5- 1 litre süt
6- 4 (Türk Kahvesi Fincanı) Un
7- 4 (Türk Kahvesi Fincanı) toz şeker
8- 2 yumurta sarısı
9- 1 paket vanilya
10- 125 gr. tereyağı
Ortasına ve üzerini süslemek için;
11- 3 adet muz
12- 1 paket toz kremşanti
13- 1 bardak soğuk süt
Muzlu Rulo Pasta'nın Yapılışı;
Tüm Hamur malzemelerini bir karıştırma kabının içinde çok iyi karıştırarak
başlıyoruz çalışmaya...
Orta boy fırın tepsisine yaydığımız yağlı kağıdın üzerine hamurumuzu
döküyor ve kağıdın her yerine akışmasını sağlıyoruz...
Daha sonra orta derecedeki fırında pişiriyoruz... Hamurumuz kurumasın diye
fırına bir kap su koymayı ihmal etmiyoruz...
Fırından çıkarttığımız kek hamurumuzu kağıdıyla beraber rulo haline getiriyoruz
ve bu şekilde soğumasını sağlıyoruz...
Bu arada tereyağı hariç tüm malzemelerimizi bir tencerenin içinde iyice
karıştırarak kremayı pişiriyoruz... Pişen kremamızın içine tereyağını ilave
edip mikser yardımıyla iyice karışmasını sağlıyoruz...
Rulo halde bekleyen pasta hamurumuzun üzerindeki yağlı kağıdı soyarak
çıkartıyoruz... Şekil alan hamuru yavaşça açıp içine kremayı bolca sürüyoruz..
Ancak bunu yaparken dikkatli davranmamız gerekiyor... Hamurun yarılıp,
kırılmasına sebep olabiliriz...
Bolca yaydığımız kremanın üzerine iki adet muz'u da yerleştirdikten sonra tekrar
kremanın dışarı taşmasını önleyecek şekilde yavaşça rulo hale getiriyoruz...
Dolapta donmasını bekledikten sonra kremşanti'yi hazırlıyoruz üzerini şanti ve
muz ile süslüyoruz... Daha sonra dilimleyerek servis yapıyoruz...
Her dönemin pastası diye bildiğimiz rulo pasta, yapımı uzun gibi gözükse de
lezzetiyle tüm pastaların hep bir adım önüne geçmiştir...
Benim size verdiğim bu tarif benim tam yirmi iki senedir uyguladığım bir tarif
olup, bana da Annem tarafından verilmiştir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder