Bu Blogda Ara

9 Mart 2014 Pazar

NUTELLA'LI PASKALYA ÇÖREĞİ







Nutella'lı Paskalya Çöreği Malzeme listesi;

1- 3 Su bardağı un
2- 1 çay bardağı süt
3- 1 çay bardağı sıcak su
4- 1 çay bardağı pudra şekeri
5- 1 yumurta (sarısı üstüne)
6- 1 paket vanilya
7- 1/2 paket kabartma tozu
8- 1/2 paket kuru maya
9- 1 çay bardağı sıvı yağ
10- 6 çorba kaşığı nutella
11- Bir fiske tuz
12- Susam




Nutella'lı Paskalya Çöreği'nin Yapılışı;


Unu derin bir kaba koyarak ortasını açıyoruz... Unun ortasına
yarımşar paket kabartma tozu ve kuru mayayı koyduktan sonra üzerine
sıcak su, süt, sıvı yağ, pudra şekeri, bir fiske tuz, yumurtanın
akını koyarak yoğuruyoruz...

Yoğurduğumuz hamurun üzerine kapatarak dinlendiriyoruz... 

Beklediği sürece mayalanarak kabaracak olan hamurumuzu ortadan ikiye
bölüyoruz... Elimizi yağlayarak incelterek hamuru elimizle veya oklava
yardımıyla açıyoruz... ortasına üç kaşık nutellayı koyduktan sonra
bir spatül yardımı ile sıvıyoruz... 

Hamuru bir ucundan başlayarak rulo yapıyoruz... Rulo yaptığımız hamuru
boylamasına bir bıçak yardımı ile üç parçaya bölüyoruz. Böldüğümüz
bu üç parçayı saç örgüsü şeklinde örüyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz
fırın tepsimize alıyoruz...

Hamurun ikinci parçasını da aynı şekilde açıp, içini nutella ile sıvadıktan
sonra aynı işlemi uyguluyoruz...

Hazırladığımız hamurlarımızın üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı
sürüyoruz ve üzerine susam  ektikten sonra 175 derecede 20-25 dakika
pişiriyoruz...

Fırından çıkarttığımız çöreğimizi ılındıktan sonra dilimleyerek 
servis yapıyoruz...

Çikolata tadını sevenlerin vazgeçemeyeceği mis kokulu bir çörek
olarak hafızalarda kalacak olan bu çöreği sevdiklerinizle paylaşacağınız
güzel günlerinizin olması dileği ile...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder