Bu Blogda Ara

20 Mart 2014 Perşembe

MEYVELİ KEK-PASTA




Meyveli Kek-Pasta'nın Malzeme Listesi;


Kek İçin;

1- 4 adet yumurta
2- 1 Su bardağı toz şeker
3- 1 Su bardağı un
4- 1 paket vanilya
5- 1 paket kabartma tozu

Kekin üzerine dökmek için;

6- 2 Su bardağı soğuk süt

Muhallebisi için;

7-3 yemek kaşığı nişasta
8- 6 yemek kaşığı toz şeker
9- 2,5 bardak süt
10- 100 gr. tereyağı

Üstünün jölesi için;

11- 3 yemek kaşığı nişasta
12- 10 yemek kaşığı toz şeker
13- 3 su bardağı meyve suyu

Üstünü süslemek için;

14- Meyve şekerlemesi, 
15- Hindistan Cevizi


Meyveli Kek-Pasta'nın Yapılışı;


Yumurta, toz şeker, un, vanilya ve kabartma tozunu çok iyi karıştırarak fırın
tepsisine döküyoruz ve 170 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişiriyoruz...

Üstü kızarınca çıkarttığımız kekimizin üzerine daha sıcakken iki su bardağı
soğuk sütü döküyoruz...

Diğer tarafta tereyağı hariç tüm malzemeyi karıştırarak muhallebiyi pişiriyoruz.
İnmesine yakın tereyağını içine katarak çok iyi karıştırıyoruz ve soğuyan kekimizin 
üzerine daha sıcak iken döküyoruz...

Soğumaya bıraktığımız muhallebili keki dolaba kaldırıp iyice soğumasını sağladıktan
sonra, üstünün jölesini hazırlıyoruz ve ılınınca muhallebili kekin üstüne dökerek
yayıyoruz... 

Ben jölenin içine pişirirken bir yemek kaşığı dolusu meyve şekerlemesi
koyarak hoş bir görünüm elde etmesini sağladım... 

Soğuması için buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra Meyveli Kek-Pastanız hazırdır...

Ancak meyve şekerlemesini üzerine ve servis anında yanında servis yapabilirsiniz...
Arzuya göre başka şekilde de üsleyebilirsiniz...

Dilediğiniz meyve suyu ile yapabileceğiniz hoş ve hafif bir kek-pasta,
ancak ben bahçemin portakallarından elde ettiğim taze meyve suyu ile yaptım...

Her şey sizin zevkinize ve o an elinizin altında bulunan malzemeye göre değişir...

Şimdiden afiyet olsun... Ağız tadıyla tüketin... 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder