Bu Blogda Ara

17 Mart 2014 Pazartesi

PATLICANLI SARAY KÖFTESİ





(4-5 kişi için)

Patlıcanlı Saray Köftesi'nin Malzeme Listesi;


1- 4 adet (orta kalınlıkta ve uzunca) patlıcan
2- 300 gr.Dana döş'den köftelik kıyma
3- Yarım demet maydanoz
4- Yarım paket köfte harcı
5- 150 gr. taze kaşar peyniri
6- 2 diş rendelenmiş sarımsak
7- Tuz
8- Karabiber
9- Patlıcanı kızartmak için sıvı yağ
10- 1 yemek kaşığı domates salçası
11- 2 adet domates
12- 2 adet kesme şeker
13- 1 çay bardağı et suyu


Patlıcanlı Saray Köftesi'nin Yapılışı;


Kıymanın içine yarım paket köfte harcını koyduktan sonra yarım çay bardağı kadar su
ilave ediyoruz. Rendelediğimiz kaşar peynirini ve ufak ufak doğradığımız
maydanozları ve sarımsak rendesini de ilave ederek yoğuruyoruz...

Yoğurduğumuz köftemizi irice köfteler olarak hazırlıyor ve önceden ısıttığımız 
fırında her iki tarafıda pişecek şekilde çevirerek pişiriyoruz...

Patlıcanların kabuklarını tamamen soyduktan sonra uzunlamasına kesiyor ve tuzlu
suda bekletiyoruz... Tuzlu sudan alıp suyunu süzdükten sonra, bir tavada
patlıcanların her iki tarafını da az yağda kızartıyoruz... Ancak kızattığımız 
patlacanları kağıt havluya çıkartarak fazla yağını aldırıyoruz...

Bu arada patlıcanları kızarttığımız tavada kalan az yağın içine  domates salçası, 
rendelediğimiz iki adet domates, tuz, karabiber, iki adet kesme şeker ve et suyunu
koyarak sosumuzu hazırlıyoruz...

Düz bir tabağın içinde; patlıcanların içine köfteleri koyarak sarıyoruz ve gerekirse
kürdan ile tutturuyoruz... Servis tabağına dizdiğimiz patlıcanlı saray köftelerinin
Üzerine hazırladığımız sosu sıcak olarak döküyoruz...

Ve üzerine bol maydanoz serperek servis yapıyoruz...

Köfte sevenlerin yapmaktan ve sunmaktan zevk alacağı, göze ve damağa hitap eden
bir köfte çeşidi olarak Yemek listelerimizde en başta yer alacaktır...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder