Bu Blogda Ara

24 Mart 2014 Pazartesi

MEYVELİ BATON KEK





Meyveli Baton Kek Malzeme Listesi;


1- 2 adet yumurta
2- 2 çay fincanı un
3- 1 çay fincanı şeker
4- 1 su bardağı süt
5- Yarım su bardağı sıvı yağ
6- 1 paket kabartma tozu
7- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
8- 2-3 yemek kaşığı meyve kurusu

Üzerine;

9- Pudra Şekeri



Meyveli Baton Kek'in Yapılışı;


Derin bir karıştırma kabının içine kırdığımız yumurtalarımızı şeker ile iyice 
çırpıyoruz...

Daha sonra içine şeker koyarak çırpmaya devam ediyoruz... sonra teker teker
diğer malzemeleri katarak çırpmaya devam ediyoruz...

Bir fırça yardımıyla yağladığımız baton kalıbımızın içine hazırladığımız
kek malzemesini döküyoruz...

Ancak kek malzemesinin baton kalıbın yarısına kadar gelmesine dikkat ediniz...
Baton kalıpta yapılan kekin içi pişmekte zorlanacağından, kalıbın yarısına
kadar malzeme koymakta fayda vardır... Eğer malzeme fazla gelirse bölmeniz
faydalı olacaktır...

Fırında ilk önce 20-25 dakika kadar 170 derecede pişirin... kek kabarıp
üstü kızaracaktır... Ancak içi henüz pişmemiş olacaktır... onun için fırının
derecesini düşürün ve bir yarım saat kadar daha fırının kapağını açmadan
fırında içinin pişmesini bekleyin... Ondan sonra çıkartın...

Soğuduktan sonra kalıptan çıkartacağınız kekin üzerine pudra şekeri dökerek
süsleyin ve dilimleyerek servis yapın...

Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder