Bu Blogda Ara

27 Mart 2014 Perşembe

KAKAOLU LOR KURABİYESİ





Kakaolu Lor Kurabiyesi'nin Malzeme Listesi;

1- 200 gram tuzsuz(tatlı) lor
2- 2 Su bardağı un
3- 1 paket kabartma tozu
4- 1 paket vanilin
5- 1 bardak toz şeker
6- 125 gram tereyağı
7- 1 yumurta sarısı
8- 2 yemek kaşığı kakao


Üzerine;

8- Bir yumurta akı
9- 3-4 yemek kaşığı toz şeker


Kakaolu Lor Kurabiyesi'nin Yapılışı;

İlk önce tereyağını eritip, köpüğünü alıyoruz. Ilındıktan sonra içine
şeker ve yumurtayı ve ufaladığımız lorumuzu  ilave edip yoğuruyoruz.
Sonra kabartma tozu, vanilin ve unu da ilave edip yağlı yumuşak bir
hamur elde ediyoruz...

Hamuru ikiye ayırıyoruz, ayırdığımız hamurun bir bölümüne kakaoyu 
katıp tekrar yoğuruyoruz...

Muffin kaplarının içine pasta kağıtlarını koyarak ön hazırlığımızı
yapıyoruz... 

Her iki hamurdan ayrı ayrı ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarladıktan 
sonra önce yumurta akına sonra da şekere batırıp muffin kaplarının içine 
yerleştiriyoruz... 170 derecede soğuk fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz. 

Hamurumuz yumuşak bir hamur olduğu için pişerken yayılacaktır onun için
muffin kaplarının içinde pişirmek fazla yayılmalarını önlüyor...

Eğer ölçüyü tam yaparsanız 12 adet muffin-kurabiye çıkıyor,
isterseniz miktarı arttırarak daha kalabalık zamanlarda iki katını
yapmak suretiyle sayıyı arttırabilirsiniz... 

Tatlı lor her türlü pasta ve kek yapımında rahatlıkla kullanılabilen
bir İtalyan peynirdir... Lezzetli olmasının yanısıra henüz bir labne
peyniri kadar hak ettiği değeri de bulamamıştır...

Ağız tadıyla tüketebilmeniz dileği ile...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder