Bu Blogda Ara

8 Mart 2014 Cumartesi

ISPANAK YATAĞINDA SOMON BALIĞI






Ispanak Yatağında Somon Balığı'nın Malzeme Listesi;

1- 3 Dilim Somon balığı (kişi adedine göre)
2- Yarım Kilo Ispanak
3- 1 Demet Taze Soğan
4- 1 Demet Taze Sarımsak
5- 2 Adet Çarliston biber
6- 2 küçük havuç
7- 1 ufak kuru soğan
8- Yeterince maydanoz
9- Tuz, karabiber, kimyon, kekik 
10- 3 kaşık sıvı yağ
11- 1 adet limon
12- 2 çorba kaşığı nar ekşisi




Ispanak Yatağında Somon Balığı'nın Yapılışı;


Bir tavaya koyduğumuz sıvı yağın içine ufak ufak doğradığımız soğanları
ve çarliston biberleri atarak hafifçe kavurmayla başlıyoruz işe; Daha
sonra tavaya, temizledikten sonra doğradığımız taze soğan ve sarımsağı 
ilave ediyoruz... Ufak ufak kıydığımız ıspanakları ve rende yaptığımız
havuçlarımızı da ilave edip, tuzunu ve karabiberini ilave edip yarım 
kavuruyoruz... Tam kavurmuyoruz ki, balıkla birlikte tekrar fırında 
pişireceğiz...

Diğer tarafta balıklarımızı kimyon, tuz, karabiber ve kekik ile her 
tarafına bulaşacak şekilde baharata buluyoruz..

Ispanaklı harcımızı fırın kabına yayıyoruz... Ancak beşte bir kadarını
ayırıyoruz... Balıkları ıspanakların üzerine yerleştirdikten sonra 
üzerine iki kaşık nar ekşisini gezdiriyoruz ve kalan harcımızı balıkların
üzerine yaydıktan sonra en üste maydanozları ilave edip, dilimlediğimiz
limon dilimlerini de güzel koku vermesi için yanlarına ilave edip, üzerini
alüminyum folyo ile kapatıp fırında 175 derecede 40-45 dakika kadar
pişiriyoruz...

Küçük oğlumun şu aralar diyette olması bana ne pişireceğimi şaşırtıyor...
Ancak haşlama türü yiyecekleri de sevmiyor... Buğulama tarzında ama
fırında pişirilen bol sebzeli çok az yağla pişirilmiş bir yemek olduğu 
için bunu severek yedi... Ben de diyetteki bir kişiye verilebilecek en
sağlıklı bir öğün olduğu için mutluluk duydum...

Bir dilim tam buğday ekmeği ve bol salata ile tam bir diyet menü oldu...












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder