Elmalı Profiterol Toplar'ın Malzeme Listesi;
1- 3 adet orta büyüklükte elma
2- 3 yemek kaşığı toz şeker
3- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
4- 1 tatlı kaşığı tarçın
5- 1 paket petibör pisküvi
Krem Şanti için;
6- 1 poşet kaymak tadında şanti
7- 1 su bardağı süt
Çikolata sosu için;
8- 5 yemek kaşığı şeker
9- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
10- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
11- 1,5 bardak su
12- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Elmalı Profiterol Toplar'ın Yapılışı;
Elmaların kabuklarını soyduktan sonra rendeliyoruz ve üzerine
toz şekerini ilave ederek kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Rendelenmiş elmalar çabuk pişeceğinden su ilave etmiyoruz,
kendi saldığı suyu çekmesi yeterli oluyor...
Ocağın altını kapattıktan sonra tarçını ve cevizi ilave edip
soğumaya bırakıyoruz...
Soğuyan elmaların içine bir paket petibör pisküviyi elimizle
kırarak kattıktan sonra hep birlikte yoğurarak kıvam almasını
sağlıyoruz... Elmaların büyüklüğüne göre belki bir kaç adet
pisküvi daha ilave edebilirsiniz yada etmeyebilirsiniz, elinizin
altında bir kaç adet daha pisküvi bulundurmanızda fayda var...
Elmalı harcımızı dinlenmeye bırakıyoruz... Bu arada şantiyi
bir bardak süt ile koyu kıvamda hazırlıyoruz...
Çikolata sosununun malzemelerini hepsini birden karıştırarak bir tencerede
pişiriyoruz. Altını kapattığımız tencerenin içine tereyağını ilave edip
karıştırdıktan sonra sosumuzu soğumaya bırakıyoruz...
Bu işlemlerin hepsi tamamlandıktan sonra, kendini bulmuş olan
elmalı harcımızı dolaptan çıkartıyoruz... İstediğimiz büyüklükte
toplar hazırlayarak tabağa diziyoruz... Üzerine önce Krem Şantiyi ve
en üste de çikolata sosunu döküp, istediğimiz şekilde süsleyip
servis yapıyoruz...
Üzerini süslemek için çikolata parçaları veya pasta süslemeleri de
kullanabilirsiniz...
Her biri kendi içinde güzel tat ve kokulara sahip, bütün bu malzemelerin
birleşmesinden doğan, göze ve damağa hitap eden, kolay ve sevilen bir
lezzet olmasından dolayı, sizin de tercihiniz hep bu yönde olacaktır...
Ağzınız tatlı, günleriniz bereketli olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder