Bu Blogda Ara

23 Aralık 2013 Pazartesi

AY ÇİÇEĞİ ÇÖREK







 Ayçiçeği Çöreğin Malzeme Listesi;

1- 3 Su bardağı un
2- 1 yumurta (sarısı üzerine, beyazı içine)
3- 4 kaşık (koyu olmayan) yoğurt 
4- 1 paket kabartma tozu
5- 1 çay kaşığı tuz
6- 1 su bardağı sıvı yağ

İç malzemesi;

7- 3-4 kaşık ezilmiş beyaz peynir
8- Arzuya göre ince kıyılmış maydanoz veya dereotu

Üzerini süslemek için;

9- Susam veya çörek otu


Ayçiçeği Çöreğin Yapılışı;


Derin bir kabın içinde tüm malzemeyi yoğuruyoruz oldukça yağlı bir hamur
elde ediyoruz. Bir saat kadar dinlendiriyoruz. Dinlendirdiğimiz hamurumuzu
ortadan ikiye ayırıp merdane yardımıyla açıyoruz, eğer açtığımız hamur
düzgün olmazsa büyücek bir tencere kapağı yardımıyla yuvarlak şekil
veriyoruz. Ortasına ve kenarlarına iç harcımızı koyup çiçek şeklini vermek
için bir su bardağı yardımıyla orta kısma bastırıyoruz. Daha sonra kenarlarını
bıçak yardımıyla eşit şekillerde bölüyoruz ve bu böldüğümüz kısımları ters
çeviriyoruz. Ancak bunu yaparken ya yağlanmış tepsinin içinde yada yağlı
kağıdın üzerinde yapıyoruz. Sonra tepsiye alırken zorluk çekersiniz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu ile süsleyip 150 derecede
fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Kenarlarını düzlemek için tencere kapağı kullanmıştık biliyorsunuz
yandan çıkan hamur parçalarını yeniden açarak ufak çörekler yapabilirsiniz.
Bunları da bardak ile keserek yine çiçek şeklini verebilirsiniz ortası için
şişe kapağı kullandım.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder