https://www.facebook.com/lezzetyildizi
Zeytinyağlı Bakla'nın Malzeme Listesi;
1- 1 kg. taze bakla
2- 1 küçük kuru soğan
3- Yarım demet taze soğan
4- 1 çay bardağı zeytinyağı
5- 1 çorba kaşığı un
6- Tuz ve yeteri kadar toz şeker
üstüne arzuya göre;
7- Sarımsaklı yoğurt
8- Dereotu
Zeytinyağlı Bakla'nın Yapılışı;
Baklaları ayıklarken kararmamaları için tuzlu ve unlu suya atarak
ayıklama işini tamamladıktan sonra, tencerenin dibine kuru soğanı ince
ince doğrayarak yayalım. Üzerine suyunu süzdürdüğümüz baklaları alalım.
İri iri doğradığımız taze soğanı da en üstüne yayalım. Tuzunu, şekerini,
üstünü örtecek kadar suyunu, zeytinyağını koyduktan sonra bir çorba
kaşığı unu baklaların üzerini örtecek şekilde ince bir tabaka halinde
dökerek yayalım. Unu koymaktaki nedenimiz baklanın özlü bir şekilde pişmesini
sağlamak içindir.
Ancak bakla pişerken tencerenin kapağı açılıp kontrol edilirse bakla kararma
yapar. Bir de baklanın tadını veren zeytinyağının kalitesidir. Piştikten sonra
soğumaya bıraktığımız yemeğimizi arzuya göre sakımsaklı yoğurt ve baklanın
olmazsa olmazı dereotuyla servis yaparız.
Tazesi ve kurusuyla her mevsim sofralarımıza konuk olan baklayı çok
kişi sevmez ama bir de bu şekilde pişirmenizi tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder