Bu Blogda Ara

15 Aralık 2013 Pazar

BROWNİ KURABİYE








Browni Kurabiye'nin Malzeme Listesi;


1- 1 adet yumurta
2- 125 gram tereyağı (yada yarım paket margarin)
3- 1 çay bardağı sıvı yağ
4- 1 çay bardağı toz şeker
5- 3 yemek kaşığı kakao
6- 1 paket vanilya
7- 1 paket kabartma tozu
8- Aldığı kadar un (tahmini 2 su bardağı)


Şerbeti için;

9- 1 kase su
10-1 çay bardağı toz şeker


Süslemek için;

11-Hindistan cevizi


Browni Kurabiye'nin Yapılışı;

Erittiğimiz tereyağının içine sıvıyağ, tozşeker, kakao, vanilya, yumurta
ve kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz. Bu karışımın içine yavaş yavaş
unu ilave ediyoruz. Hamur kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar
koparıp elimizin içinde yuvarlayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. 170
derecede ısıttığımız fırında içi pişene kadar pişiriyoruz. Fırından
çıkar çıkmaz bir kasenin içinde hazırladığımız (kaynatmadan) şekerli
suya teker teker batırıp çıkarıyor ve servis tabağına diziyoruz. Hafif
ılındıktan sonra üzerini süslüyor ve soğuduktan sonra servis yapıyoruz.

İçi yumuşak ve ağızda dağılan bu hafif kurabiyeyi sevdiklerinizle
sağlıklı günlerde yemenizi dileriz...

Afiyet Olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder