Bu Blogda Ara

18 Aralık 2013 Çarşamba

SODALI BÖREK





https://www.facebook.com/lezzetyildizi


Malzeme Listesi;

1- 4 adet yufka
2- 3 yumurta
3- 1 kase süt
4- 1 su bardağı sıvı yağ 
5- tuz


İç malzemesi;

6- Arzuya göre bir kase lor veya 
   bir küçük kalıp beyazpeynir
7- Yarım demet maydanoz

Üstü için;

7- 1 şişe maden suyu 


Yapılışı;


Derin bir kabın içinde yumurta, süt, yağ ve tuzu iyice karıştıralım.
Her bir yufkayı dörde bölelim. Bir parçasının üstüne hazırladığımız
harçtan ince bir tabaka yayıp, üstüne ikinci katını koyalım. İkinci
katın üstüne hazırladığımız iç harçtan koyup iki ucu açık sigara
böreği gibi saralım. Yağladığımız pişirme kabının içine ortadan rulo
yaparak dolayalım. Sırayla aynı işlemi takip ederek tepsiyi dolduralım.
Hazırladığımız sütlü, yumurtalı sıvıdan elinizde bol miktarda kalacaktır.
Onu da tepside doladığımız yufkaların üzerine her yanını ıslatacak
şekilde dökelim. Biraz bekletip çekmesini sağladıktan sonra 170 derecede
ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim. 

Fırından çıkar çıkmaz üstüne oda sıcaklığında beklettiğimiz bir şişe sodayı 
yavaş yavaş dökerek yedirelim. İlk başta çekmemiş börek suyun içinde yüzüyor 
gibi gözükse de hala sıcak olan fırının içine koyarak sıcakta suyunu çekmesini
sağlayalım. Börek yenilebilecek ısıya gelince dilimleyerek servis yapalım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder