https://www.facebook.com/lezzetyildizi
İncir Tatlısı'nın Malzeme Listesi;
1- 20 adet kurutulmuş incir
2- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
3- 2 su bardağı süt
Üzerini süslemek için;
4- 1 paket toz krem şanti
5- 1 su bardağı süt
6- 3-4 çorba kaşığı üzüm pekmezi
İncir Tatlısı'nın Yapılışı;
İlk önce incirleri sıcak suyun içerisinde yarım saat kadar şişmeye
bırakıyoruz. Sonra suyunu iyice süzdürüyoruz ve tepelerinden sap
kısımlarını kesip parmağımızla ortasını iyice açıyoruz. İçini açtığımız
incirlerin içini aldığı kadar incirle dolduruyoruz. Tencereye dizdiğimiz
incirlerin üzerini örtecek kadar süt koyup ocağın altını yakıyoruz.
Şöyle bir kaynadıktan sonra hemen altını en kısık ayara alıp pişmeye
bırakıyoruz. Pişerken süt mutlaka belli bir zaman sonra kesiliyor baktık
süt kesiliyor ve incirler yumuşamış altını söndürüp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan incirleri servis kabına aldıktan sonra üzerlerini hazırladığımız
krem şanti ile süslüyoruz ve servis anında üzüm pekmezini tatlımızın
üzerine şöyle bir gezdirip servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder