Bu Blogda Ara

15 Aralık 2013 Pazar

YER ELMASI




https://www.facebook.com/lezzetyildizi




Malzeme Listesi;

1- 1 kg. Yer Elması
2- 2 adet orta boy havuç
3- 1 adet Orta boy soğan
4- 1 çay bardağı zeytinyağı
5- 2 çorba kaşığı pirinç
6- tuz, kuru nane
7- iki adet kesme şeker

Yapılışı;

Önce yer elmalarını soyarak başlayalım işe, soyarken kararmamaları için
limonlu suya atarak bekletelim. Bu arada ufak küpler halinde doğradığımız
soğanı zeytinyağı ile kavuralım, soğan pembeleşmeden halka doğradığımız
havuçları da içine atıp biraz döndürelim. Havuçların rengi dönmeye başlayınca
içine yer elmalarını da atalım ve birlikte bir alt üst yapalım üzerini
örtecek kadar su ilave edelim, bu arada tuzunu ve şekeri içine atalım
suyu kaynamaya başlayınca pirinci ilave edelim pişmeye bırakalım yer elmaları
pirinçlerin piştiği süre içerisinde pişecektir. Fazla pişirmeyelim yoksa
yer elmaları dağılır. Soğumaya bıraktığımız yer elmalarını servis kabına
alalım ve üzerine mutlaka nane ekelim.

İster sade istenirse üzerine limon sıkılarak da yenilebilen yer elmaları
unutulmamalıdır ki şeker hastalığını dengeleyici özelliğinden dolayı çok
şifalı bir bitkidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder