https://www.facebook.com/lezzetyildizi
Malzeme Listesi;
1- 2 yumurta (sarısı içine beyazına batırılacak)
2- 2 Çorba kaşığı çilekli oralet
3- 5 kaşık pudra şekeri
4- 250 gr.tereyağı (veya bir paket margarin)
5- 1 paket kabartma tozu
6- 3 su bardağı un
Süslemek için;
7- 1 çay bardağı damla çikolata
8- Renkli pasta süsleri
Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki tereyağı'nın içine (margarinde olabilir) pudra şekeri,
iki kaşık çilekli oralet, yumurta sarılarını katarak elimizin sıcaklığıyla
yağı eritelim yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu katarak yoğurmaya devam
edelim. Hamur toparlanınca elimize aldağımız hamur toplarını yumurta akına
batırarak yağlamış olduğumuz fırın tepsisine dizelim. Üzerleri kızarmadan
mümkün olduğunca pembe bir şekilde fırından alalım.
Benmari usulü erittiğimiz çikolataları soğuyan kurabiyelerin ortasına
bir kaşık yardımıyla koyalım. Çikolataların soğumasına yakın üzerlerini
pasta süsleri ile süsleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder