Malzeme Listesi;
1- 1 Paket Çilekli jöle
2- 1 paket kakaolu pisküvi
3- 3 çorba kaşığı yoğurt (günlük, tatlı olmak kaydıyla)
4- 3 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Üzerini süslemek için;
5- 1 paket toz Krem şanti
6- 1 bardak soğuk süt
7- 1 kaşık pasta süsü
Yapılışı;
Jöleyi üstündeki tarife göre hazırlayalım. Hazırladığımız jöleyi
üç eşit parçaya ayıralım ve ilk böldüğümüz jöleyi ıslattığımız pasta
kabına döküp buzluğa donmaya koyalım. ikinci katı hazırlamak için
ikinci böldüğümüz jölenin içine yoğurt ve hindistan cevizini katarak
karıştıralım. Buzlukta iyice donan ilk katın üstüne yoğurtlu karışımı
dökerek tekrar buzluğa atalım ve ikinci kat iyice donana kadar bekleyelim.
Bu arada üçüncü jölenin içine ufaladığımız kakaolu pisküviyi karıştıralım
ve buzluktan çıkarttığımız jölenin üzerine üçüncü katı döküp tekrar
buzluğa atalım iyice donduktan sonra buzluktan alıp, buzdolabının alt
katında en az bir gece tutalım. Servis yapmadan en az bir saat önce
dışarıya çıkartalım ve kenarlarının pasta kabından ayrıldığından
emin olunca servis tabağına ters çevirerek çıkartalım. Üzerini krem şanti
ve pasta süsü ile süsleyerek servise sunalım.
Eğer pasta kabını ıslatmazsak jöleyi ters çevirdiğimizde jöle pasta kabına
yapışacağı için parçalanarak çıkar. Eğer hemen tüketeceksek buzluktan
çıkarttığımız pasta kabını beş on dakika kadar sıcak su dolu kabın içine
oturtarak da çabuk çıkmasını sağlayabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder