Malzeme Listesi;
1- 250 gr. ıspanak
2- 3 yumurta
3- 1,5 su bardağı şeker
4- 1 su bardağı sıvıyağ
5- 2,5 bardak un
6- 1 paket kabartma tozu
7- 1 paket vanilya
Üzeri için;
8- 1 paket krem şanti
9- Krem şantiyi hazırlamak için 1 bardak süt
10- 1 paket beyaz çikolatalı sos
11- Sosu hazırlamak için 1 bardak süt
Yapılışı;
Ispanağı yıkadıktan sonra (sapı, kökü, yaprakları birlikte) bir tencereye
koyun 1 çay bardağı su ile çok az haşlayın yumuşadıktan sonra blendırdan
geçirin ıspanak püresinin tamamı suyu ve kendisi dahil bir su bardağı
olacak şekilde ayarlayın. Hazırladığınız bu pürenin içine yumurta, şeker,
sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya ve unu katıp çırpalım. Yağladığımız bir
fırın tepsisinin içine döküp 170 derece ısıda pişirelim. Fırından çıkarttığımız
keki soğumaya bırakalım, soğuyan keki kare dilimler halinde servis tabağına
alalım. Kenardan çıkan kek parçalarını ayıralım. Servis tabağındaki keklerin
üzerine önce hazırladığımız krem şantiyi düzgün bir şekilde yayalım, daha
sonra da hazırladığımız beyaz çikolatalı sosu en üste dökelim. Kenardan çıkan
kek parçalarını da rondodan geçirip toz haline getirdikten sonra en üste
serpiştirelim.
Kış aylarının bu yeşil renkli, demir yüklü besin kaynağının beyaz çikolata
tadıyla ilginç bir buluşması....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder