Bu Blogda Ara

19 Aralık 2013 Perşembe

PEYNİRLİ VE DEREOTLU ÇÖREK








https://www.facebook.com/lezzetyildizi


Peynirli ve Dereotlu Çöreğin Malzeme Listesi;

1- 2 Yumurta (birinin sarısı ayrılacak üzerine)
2- 2 su bardağı un
3- 1 su bardağı yoğurt
4- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
5- 1 su bardağı kaşar loru veya beyaz peynir
6- 1 paket kabartma tozu
7- Yarım demet doğranmış dereotu

Üzerini süslemek için;

8- Çörekotu


Peynirli ve Dereotlu Çöreğin Yapılışı;

Unu bir derin kabın içine koyup içine yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve 
1 yumurta ve diğer yumurtanın akını koyarak çırpalım. Kek hamuru kıvamında
olacak, içine peynirini ve dereotunu koyduktan sonra hafifce karıştıralım.
Yağlanmış fırın tepsisine dökelim, bir spatül yardımıyla üzerini düzeltelim.
Ayırdığımız yumurtanın sarısını üzerine fırça ile sürelim ve çörekotu ile
süsleyerek fırına atalım. Çıktıktan sonra ılınmasını bekleyelim ve servis 
yapalım.

Poğaça yapmak istediniz vaktiniz yok, ama anide bir misafir geldi hemen
yapabileceğiniz bir tuzlu çeşididir. Zaman almayan, tuzlu kek ve poğaça
sevenler için pratik bir çözüm...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder