Bu Blogda Ara

18 Aralık 2013 Çarşamba

KAYISILI PİLAV





https://www.facebook.com/lezzetyildizi



Malzeme Listesi;

1- 1,5 su bardağı pirinç
2- Bir çay bardağı zeytinyağı
3- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
4- 2 çorba kaşığı dolmalık çam fıstık
5- yarım çay bardağı iri doğranmış ceviz
6- 10-12 adet küçük doğranmış kayısı
7- 1 çay kaşığı karabiber
8- 1 çay kaşığı tarçın
9- 1 çay kaşığı yenibahar
10-2 çay kaşığı kuru nane
11-2 adet kesme şeker
12-Tuz
13-yarım kuru soğan
14-2,5 bardak su



Yapılışı;


Pilavı yapacağımız tencereye zeytinyağını ve çok ince kıyılmış soğanı 
ve dolmalık fıstıkları birlikte koyarak pembeleşmesini sağlayalım.
Yıkanıp suyu iyice süzülmüş pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
Yeterince kavrulan pirinçlerin üzerine suyunu koyduktan sonra, kuş üzümü,
ceviz, kayısı, tuz ve şekeri koyarak pilavı kısık ateşte pişirelim.
Pilav piştikten sonra demlemeye almadan karabiber, tarçın, yenibahar ve
kuru naneyi pilavın üzerine yayıp şöyle bir karıştıralım, ağzını kapatıp 
demlendirelim. Kapağını açtıktan sonra baharatının iyice karışması için 
pilavı alt-üst edelim. Ilındıktan sonra servis yapalım. Zeytinyağlı olduğu 
için soğuk olarak da servis yapabiliriz. 

iç pilavını içinde tavuk ciğeri olduğu için sevmeyenler için değişik bir 
alternatif tat olarak et ve tavuk yemeklerinin yanında verebiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder