https://www.facebook.com/lezzetyildizi
Malzeme Listesi;
1- 250 gr tereyağı (yada bir paket margarin)
2- 3 yumurta (bir tanesinin sarısı içine, akı üstüne)
3- 1,5 su bardağı toz şeker
4- 1 çay kaşığı karbonat (özellikle)
5- Aldığı kadar un (tahmini 4 su bardağı)
Süslemek için;
6- İri dövülmüş ceviz (yarım su bardağı kadar)
Yapılışı;
Erittiğimiz tereyağının içine tozşekeri koyup karıştırıyoruz. Yumurta-
lardan birinin akını ayırıp sarısını içine koyuyoruz. Sonra diğer
malzemeleri içine ilave edip yavaş yavaş unu katıyoruz birden koymuyoruz ki
fazla un koyup katı bir hamur olmasın yağlı yumuşak bir hamur olacak.
Hamur kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizin içinde
yuvarlayıp önce yumurta akına sonra da dövülmüş cevize batırıp yağlanmış
tepsiye diziyoruz. 170 derecede önceden ısıttığımız fırında fazla kızartmadan
pembe beyaz pişince çıkartıyoruz.
Tüm aile fertlerinin sevdiği bu klasik anne kurabiyesini sevdiklerinizle
ağız tadıyla yemeniz dileğiyle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder