https://www.facebook.com/lezzetyildizi
Malzeme Listesi;
1- 1 kg. Balkabağı
2- 1 kase yoğurt
3- 2-3 diş sarımsak
4- 2 çorba kaşığı krema
5- Pul biber
6- Kızartmak için sıvı yağ
Üzerini süslemek için;
7- Kıyılmış maydanoz yaprakları
Yapılışı;
Ayıkladıktan sonra minik minik küpler halinde doğradığımız balkabaklarını
iyice kızdırdığımız sıvı yağa atarak kızartıyoruz. Kızaran balkabaklarını
kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını emdiriyoruz. Bu arada yoğurdun
içine kremayı ve dövülmüş sarımsakları ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Servis tabağına aldığımız kızarmış balkabaklarının üzerine önce pul biber
ekip sonra da yoğurtlu karışımı güzelce yayıp üzerini kıyılmış maydanoz
yaprakları ve pul biber ile süsleyip servis yapıyoruz.
Posalı bir bitki olan balkabağının farklı bir sunumunu verdim sizlere,
bilindiği üzere balkabağı mineral ve vitamin açısından zengin kışın mutlaka
tüketilmesi gereken turuncu renkli bitkilerden olup, mide ve bağırsaklarımızı
temizleyerek süpürge görevi yapar...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder